Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes göngyölt hús recept

Tejszínes göngyölt hús
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéskaraj
    • 16 szelet bacon
    • 8 db csemege uborka
    • 1,5 dl víz
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • bazsalikom
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek liszt
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

    Ezután minden szelet húsra fektessünk rá két szelet bacont, majd helyezzünk rá egy-egy darab uborkát.

    Ezután szorosan tekerjük fel, majd szúrjuk át egy hústűvel (v. fogpiszkálóval) hogy sütés közben ne tudjon majd szétnyílni.

    Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd helyezzük egymásmellé a hústekercseket. A vízzel keverjük össze az ételízesítőt, majd öntsük a hústekercsek alá.

    A tejszínt keverjük simára a liszttel, majd csorgassuk a húsra. Ezután fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. (sütés közben a tejszínes szaft szépen besűrűsödik majd)

    Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is jól illik hozzá.

    Tálaláskor helyezzük tányérra a hústekercset, majd kanalazzuk mellé az ízlés szerinti köretet, locsoljuk meg a tejszínes szafttal, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá