Tejszínes göngyölt hús recept
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 16 szelet bacon
- 8 db csemege uborka
- 1,5 dl víz
- 2 tk ételízesítő
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors
- szerecsendió
- majoránna
- bazsalikom
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Ezután minden szelet húsra fektessünk rá két szelet bacont, majd helyezzünk rá egy-egy darab uborkát.
Ezután szorosan tekerjük fel, majd szúrjuk át egy hústűvel (v. fogpiszkálóval) hogy sütés közben ne tudjon majd szétnyílni.
Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd helyezzük egymásmellé a hústekercseket. A vízzel keverjük össze az ételízesítőt, majd öntsük a hústekercsek alá.
A tejszínt keverjük simára a liszttel, majd csorgassuk a húsra. Ezután fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. (sütés közben a tejszínes szaft szépen besűrűsödik majd)
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is jól illik hozzá.
Tálaláskor helyezzük tányérra a hústekercset, majd kanalazzuk mellé az ízlés szerinti köretet, locsoljuk meg a tejszínes szafttal, és úgy kínáljuk.