Tejszínes göngyölt hús

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 16 szelet bacon
  • 8 db csemege uborka
  • 1,5 dl víz
  • 2 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bazsalikom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

Ezután minden szelet húsra fektessünk rá két szelet bacont, majd helyezzünk rá egy-egy darab uborkát.

Ezután szorosan tekerjük fel, majd szúrjuk át egy hústűvel (v. fogpiszkálóval) hogy sütés közben ne tudjon majd szétnyílni.

Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd helyezzük egymásmellé a hústekercseket. A vízzel keverjük össze az ételízesítőt, majd öntsük a hústekercsek alá.

A tejszínt keverjük simára a liszttel, majd csorgassuk a húsra. Ezután fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. (sütés közben a tejszínes szaft szépen besűrűsödik majd)

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is jól illik hozzá.

Tálaláskor helyezzük tányérra a hústekercset, majd kanalazzuk mellé az ízlés szerinti köretet, locsoljuk meg a tejszínes szafttal, és úgy kínáljuk.