Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös zöldborsó ragu knédlivel recept

Tejfölös zöldborsó ragu knédlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéshús
    • 20 dkg friss zöldborsó
    • 2,5 dl tejföl
    • 2-3 ek liszt
    • 1 fej hagyma
    • pirospaprika
    • bors
    • majoránna
    • olaj

    A knédlihez:

    • 60 dkg liszt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 g só
    • 20 g cukor
    • 20 g élesztő
    • 1,5 dl víz
    • 1,5 dl tej
    • olaj

    Elkészítése:

    Ragu készítése:

    A hagymát megdinszteljük az olajon, megszórjuk pirospaprikával, és megpároljuk benne a húst. Ha kész, mehet bele a borsó, nem kell sokáig főzni, épp, hogy átmelegedjen. Behabarjuk az egészet a tejfölben elkevert liszttel. Fűszerezzük.

    Knédli készítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a víz-tej cukros keverékében, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk, és olajjal bekenjük a felületét.

    Egy órát pihentetjük, majd tetszőleges gombócokká formáljuk, még kelesztjük pár percig, és gőz fölött 15 perc alatt megfőzzük.

    Jó étvágyat!

    A tejfölös zöldborsó ragu knédlivel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 204 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá