Tejfölös zöldborsó ragu knédlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös zöldborsó ragu knédlivel

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 20 dkg friss zöldborsó
  • 2,5 dl tejföl
  • 2-3 ek liszt
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • olaj

A knédlihez:

  • 60 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 20 g só
  • 20 g cukor
  • 20 g élesztő
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • olaj

Elkészítése:

Ragu készítése:

A hagymát megdinszteljük az olajon, megszórjuk pirospaprikával, és megpároljuk benne a húst. Ha kész, mehet bele a borsó, nem kell sokáig főzni, épp, hogy átmelegedjen. Behabarjuk az egészet a tejfölben elkevert liszttel. Fűszerezzük.

Knédli készítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a víz-tej cukros keverékében, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk, és olajjal bekenjük a felületét.

Egy órát pihentetjük, majd tetszőleges gombócokká formáljuk, még kelesztjük pár percig, és gőz fölött 15 perc alatt megfőzzük.

Jó étvágyat!