Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös sertéscomb sütőben sült zöldségekkel recept

Tejfölös sertéscomb sütőben sült zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húshoz:

    • 4 szelet sertéscomb
    • bors
    • 2 ek mustár
    • 2 dl tejföl
    • 1 dl tej
    • 5 ek olívaolaj
    • 4 szál újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma

    Körethez:

    • 4 közepes újkrumpli
    • 4 zsenge répa
    • rozmaring
    • bors
    • fél dl víz (vagy húsleves alaplé)
    • 1 ek chilis méz
    • 1 ek hársméz
    • zsiradék a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:

    A tepsit kikenjük zsiradékkal, és ebbe helyezzük a megmosott, feldarabolt krumplit és répát, amit megszórunk sóval, borssal, rozmaringgal, és megcsorgatjuk a kétféle mézzel, majd felöntjük a vízzel.

    200 fokos sütőben fél órát alufólia alatt, majd fél órát alufólia nélkül sütjük. (Az utolsó 15 percben rá szoktam kapcsolni a hőlégkeverést is, hogy szép aranybarna legyen.)

    A felaprított újhagymát megpirítjuk egy kis olívaolajon. A husit kiklopfoljuk, és megkenjük a sóval, borssal, tört fokhagymával, ízesített mustárral, majd a megpirított hagymára fektetjük, és kérget sütünk mindkét oldalára.

    Ekkor felöntjük a tejjel elkevert tejföllel, és puhára főzzük.

    A tejfölös sertéscomb sütőben sült zöldségekkel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 139 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá