Tejfölös sertéscomb sütőben sült zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 4 szelet sertéscomb
  • bors
  • 2 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 5 ek olívaolaj
  • 4 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Körethez:

  • 4 közepes újkrumpli
  • 4 zsenge répa
  • rozmaring
  • bors
  • fél dl víz (vagy húsleves alaplé)
  • 1 ek chilis méz
  • 1 ek hársméz
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és ebbe helyezzük a megmosott, feldarabolt krumplit és répát, amit megszórunk sóval, borssal, rozmaringgal, és megcsorgatjuk a kétféle mézzel, majd felöntjük a vízzel.

200 fokos sütőben fél órát alufólia alatt, majd fél órát alufólia nélkül sütjük. (Az utolsó 15 percben rá szoktam kapcsolni a hőlégkeverést is, hogy szép aranybarna legyen.)

A felaprított újhagymát megpirítjuk egy kis olívaolajon. A husit kiklopfoljuk, és megkenjük a sóval, borssal, tört fokhagymával, ízesített mustárral, majd a megpirított hagymára fektetjük, és kérget sütünk mindkét oldalára.

Ekkor felöntjük a tejjel elkevert tejföllel, és puhára főzzük.