Tejfölös-hagymás hússzelet recept
Hozzávalók:
- 4 vastagabb szelet sertéstarja (csont nélkül)
- 4 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 zöldségleves kocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kk majoránna
- 2 kk chili
- 1 kk kurkuma
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 kk köménymag
- 3 ek kukoricaliszt
- 3 dl víz
- 3-4 dl tejföl (20 %-os)
- 3 dkg vaj
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.
A liszthez keverjük hozzá a majoránnát és a pirospaprikát. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd a befűszerezett hússzeleteket forgassuk bele a fűszeres lisztbe és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk míg összeesik. Ezután szórjuk meg a kurkumával, a köménymaggal, a chilivel, morzsoljuk rá a leveskockát, keverjük alaposan össze, majd szórjuk meg a maradék fűszeres liszttel és szintén keverjük össze, pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a tejfölt, majd kevergetve melegítsük forráspontig.
Egy tepsibe öntsük bele a hagymás-tejfölös szósz felét, majd helyezzük rá az elősütött hússzeleteket, majd öntsük rá a maradék szószt és fedjük le alufóliával a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 60 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük még pár percig, mielőtt lekapcsolnánk a sütőt.
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
Tipp:
Tálaláskor tegyünk pár kanál köretet a tányérra, majd helyezzük mellé a szaftos-hagymás hússzeletet és úgy kínáljuk.