Tejfölös-hagymás hússzelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 vastagabb szelet sertéstarja (csont nélkül)
  • 4 fej vöröshagyma (nagy)
  • 2 zöldségleves kocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 kk majoránna
  • 2 kk chili
  • 1 kk kurkuma
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 1 kk köménymag
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 3 dl víz
  • 3-4 dl tejföl (20 %-os)
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.

A liszthez keverjük hozzá a majoránnát és a pirospaprikát. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd a befűszerezett hússzeleteket forgassuk bele a fűszeres lisztbe és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk míg összeesik. Ezután szórjuk meg a kurkumával, a köménymaggal, a chilivel, morzsoljuk rá a leveskockát, keverjük alaposan össze, majd szórjuk meg a maradék fűszeres liszttel és szintén keverjük össze, pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a tejfölt, majd kevergetve melegítsük forráspontig.

Egy tepsibe öntsük bele a hagymás-tejfölös szósz felét, majd helyezzük rá az elősütött hússzeleteket, majd öntsük rá a maradék szószt és fedjük le alufóliával a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 60 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük még pár percig, mielőtt lekapcsolnánk a sütőt.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

Tipp:

Tálaláskor tegyünk pár kanál köretet a tányérra, majd helyezzük mellé a szaftos-hagymás hússzeletet és úgy kínáljuk.