Hozzávalók:
Elkészítése:
A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.
A liszthez keverjük hozzá a majoránnát és a pirospaprikát. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd a befűszerezett hússzeleteket forgassuk bele a fűszeres lisztbe és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk míg összeesik. Ezután szórjuk meg a kurkumával, a köménymaggal, a chilivel, morzsoljuk rá a leveskockát, keverjük alaposan össze, majd szórjuk meg a maradék fűszeres liszttel és szintén keverjük össze, pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a tejfölt, majd kevergetve melegítsük forráspontig.
Egy tepsibe öntsük bele a hagymás-tejfölös szósz felét, majd helyezzük rá az elősütött hússzeleteket, majd öntsük rá a maradék szószt és fedjük le alufóliával a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 60 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük még pár percig, mielőtt lekapcsolnánk a sütőt.
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
Tálaláskor tegyünk pár kanál köretet a tányérra, majd helyezzük mellé a szaftos-hagymás hússzeletet és úgy kínáljuk.