Tarja fóliában sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szép szelet tarja vagy csontos karaj
- 1 nagyobb alma
- 4 tk méz
- 4 ág rozmaring vagy majoránna
- 1 dl cider
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Letépünk 4 nagyobb darab alufóliát, akkorát, amekkorába bele tudjuk majd a húsokat csomagolni.
Az egyik alufólia darabot magunk elé tesszük és megkenjük kevés olajjal. Az egyik szelet hús mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd rátesszük a fóliára. A húsra rácsoragtunk 1 tk mézet, majd ráteszünk 1 ág rozmaringot.
Az almát negyedeljük és a magházát kivesszük. Az egyik negyed almát elvágjuk 3-4 cikkre, majd a hús köré tesszük. A fóliát elkezdjük meghajtogatni, hogy kis pereme legyen, majd a húsra öntjük a cider negyedét. A fóliából batyut készítünk és a végeit jól összecsípjük.
A maradék alapanyagokból készítünk még három batyut.
Forró sütőbe téve kb 1 óra alatt megsütjük a húsokat.
A fóliába csomagolt húst tört burgonyával és zöldségekkel, forrón tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










