Tarja fóliában sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szép szelet tarja vagy csontos karaj
  • 1 nagyobb alma
  • 4 tk méz
  • 4 ág rozmaring vagy majoránna
  • 1 dl cider
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Letépünk 4 nagyobb darab alufóliát, akkorát, amekkorába bele tudjuk majd a húsokat csomagolni.

Az egyik alufólia darabot magunk elé tesszük és megkenjük kevés olajjal. Az egyik szelet hús mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd rátesszük a fóliára. A húsra rácsoragtunk 1 tk mézet, majd ráteszünk 1 ág rozmaringot.

Az almát negyedeljük és a magházát kivesszük. Az egyik negyed almát elvágjuk 3-4 cikkre, majd a hús köré tesszük. A fóliát elkezdjük meghajtogatni, hogy kis pereme legyen, majd a húsra öntjük a cider negyedét. A fóliából batyut készítünk és a végeit jól összecsípjük.

A maradék alapanyagokból készítünk még három batyut.

Forró sütőbe téve kb 1 óra alatt megsütjük a húsokat.

A fóliába csomagolt húst tört burgonyával és zöldségekkel, forrón tálaljuk.