Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarja flamand módra recept

Tarja flamand módra
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet tarja
    • 10-15 dkg kolozsvári szalonna kockázva
    • 3 fej vörös hagyma szeletre vágva
    • 5 dl barna sör
    • 2 dl alaplé vagy víz
    • 4 dkg hideg vaj
    • 2 babérlevél
    • késhegynyi őrölt szegfűszeg
    • 1 kocka keserű csokoládé
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál barna cukor
    • liszt, só bors, olaj

    Elkészítése:

    A tarja szeleteket sózzuk ,borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a szeleteket átsütjük.

    A visszamaradt zsiradékban a szalonnát pirítjuk,majd rátesszük a hagymát és együtt pároljuk pár percig. Felöntjük 3 dl sörrel és az alaplével, fűszerezzük babérlevéllel, szegfűszeggel, ízesítjük sóval (óvatosan) és 30 percig pároljuk.

    Esetleg ha szükséges, akkor a maradék sörrel szakaszosan felöntjük. Ha a hús megpuhult kiszedjük, majd mehet bele a mustár a csokoládé és a barna cukor, ha hígnak érezzük akkor forraljuk még a mártást (esetleg keményítővel sűrítjük).

    Ha kész, bele rakjuk a vajat és elkeverjük míg elolvad. A húsokat szépen visszahelyezzük a mártásba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá