Tarhonyás hús recept

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg sertés lapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 dl bor
- só
- bors
- kevés köménymag
- 25 dkg reszelt tarhonya
- zsír
Elkészítése:
A feldarabolt szalonnát zsírjára pirítom, majd megdinsztelem rajta a hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadom a köményt is, és kicsit pirítom, hogy kipattogjanak a magok. Hozzáadom a darabokra vágott húst is, és fehéredésig pirítom.
Felöntöm a borral, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadom. (A paradicsom héja nem fő meg, így viszont eloszlik a pörköltben.) Annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje, és a felszelt zöldpaprikát is a fazékba teszem. Megsózom, borsozom, megpaprikázom, és fedő alatt főzöm.
Külön edényben kevés zsíron enyhén megpirítom a tarhonyát, és amikor a hús majdnem megpuhult már azt is hozzáadom a félkész pörkölthöz. Fedő alatt, időnként óvatosan megkavarva készre főzöm.
Kovászos, vagy csemege uborkát, esetleg csalamádét ajánlok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »