Tarhonyás hús recept

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg sertés lapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 dl bor
- só
- bors
- kevés köménymag
- 25 dkg reszelt tarhonya
- zsír
Elkészítése:
A feldarabolt szalonnát zsírjára pirítom, majd megdinsztelem rajta a hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadom a köményt is, és kicsit pirítom, hogy kipattogjanak a magok. Hozzáadom a darabokra vágott húst is, és fehéredésig pirítom.
Felöntöm a borral, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadom. (A paradicsom héja nem fő meg, így viszont eloszlik a pörköltben.) Annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje, és a felszelt zöldpaprikát is a fazékba teszem. Megsózom, borsozom, megpaprikázom, és fedő alatt főzöm.
Külön edényben kevés zsíron enyhén megpirítom a tarhonyát, és amikor a hús majdnem megpuhult már azt is hozzáadom a félkész pörkölthöz. Fedő alatt, időnként óvatosan megkavarva készre főzöm.
Kovászos, vagy csemege uborkát, esetleg csalamádét ajánlok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »