Szűzpecsenye kapribogyóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 kg sertés szűzpecsenye
- 1 közepes db fehér hagyma
- 10 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis db pritaminpaprika
- 3 teáskanál dijoni mustár
- 5 dkg kapribogyó (száras Spanyol nagyméretű)
- 3 ek olívaolaj
- 3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl víz
Elkészítése:
A húst a hártyáitól megtisztítjuk, majd 1 cm-es vastagságúra szeleteljük. Kézzel vagy kloffolóval kissé kiveregetjük, majd a fűszersóval bedörzsöljük és 1/2 órát állni hagyjuk.
Közben a hagymát tisztítás után felkockázzuk és az olajon megpirítjuk és a füstölt tarját csíkokra vágva hozzákeverjük és együtt pirítjuk. A húsokat megszórjuk liszttel, majd a pirított hagymára tesszük. Átforgatjuk többször, majd vízzel felöntjük.
A paprikát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a félig kész húsra halmozzuk, a mustárral ízesítjük. Lassú tűzön fóliával letakarva puhára főzzük.
A szépen világosra pirult húsra öntjük a lecsepegtetett száras kapribogyót és pár perces rotyogtatás után tálalhatjuk is párolt rizzsel. Utána sózni szükségtelen, mert a fűszersó és a füstölt hústól eléggé sós lesz.
Tipp:
A mediterrán beütés benne van a receptben. Mi így szeretjük.