Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst a hártyáitól megtisztítjuk, majd 1 cm-es vastagságúra szeleteljük. Kézzel vagy kloffolóval kissé kiveregetjük, majd a fűszersóval bedörzsöljük és 1/2 órát állni hagyjuk.
Közben a hagymát tisztítás után felkockázzuk és az olajon megpirítjuk és a füstölt tarját csíkokra vágva hozzákeverjük és együtt pirítjuk. A húsokat megszórjuk liszttel, majd a pirított hagymára tesszük. Átforgatjuk többször, majd vízzel felöntjük.
A paprikát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a félig kész húsra halmozzuk, a mustárral ízesítjük. Lassú tűzön fóliával letakarva puhára főzzük.
A szépen világosra pirult húsra öntjük a lecsepegtetett száras kapribogyót és pár perces rotyogtatás után tálalhatjuk is párolt rizzsel. Utána sózni szükségtelen, mert a fűszersó és a füstölt hústól eléggé sós lesz.
A mediterrán beütés benne van a receptben. Mi így szeretjük.