Szűzpecsenye kapribogyóval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 kg sertés szűzpecsenye
  • 1 közepes db fehér hagyma
  • 10 dkg füstölt-főtt tarja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis db pritaminpaprika
  • 3 teáskanál dijoni mustár
  • 5 dkg kapribogyó (száras Spanyol nagyméretű)
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl víz

Elkészítése:

A húst a hártyáitól megtisztítjuk, majd 1 cm-es vastagságúra szeleteljük. Kézzel vagy kloffolóval kissé kiveregetjük, majd a fűszersóval bedörzsöljük és 1/2 órát állni hagyjuk.

Közben a hagymát tisztítás után felkockázzuk és az olajon megpirítjuk és a füstölt tarját csíkokra vágva hozzákeverjük és együtt pirítjuk. A húsokat megszórjuk liszttel, majd a pirított hagymára tesszük. Átforgatjuk többször, majd vízzel felöntjük.

A paprikát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a félig kész húsra halmozzuk, a mustárral ízesítjük. Lassú tűzön fóliával letakarva puhára főzzük.

A szépen világosra pirult húsra öntjük a lecsepegtetett száras kapribogyót és pár perces rotyogtatás után tálalhatjuk is párolt rizzsel. Utána sózni szükségtelen, mert a fűszersó és a füstölt hústól eléggé sós lesz.

Tipp:

A mediterrán beütés benne van a receptben. Mi így szeretjük.