Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabolcsi töltött káposzta recept

Szabolcsi töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes fej káposzta kb. 1,2 kg
    • 50 dkg darált sertéscomb
    • 30 dkg rizs
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • 2 kk só
    • 1 kk bors
    • 1 kk házi darált pirospaprika
    • 0,5 dl paradicsomlé vagy 1 kisebb paradicsom

    Elkészítése:

    A káposzták külső leveleit levesszük, torzsájukat kivágjuk. Egy magas falú fazékba vizet forralunk, majd a káposztákat belerakjuk. A folyamatosan leváló leveleket kihalásszuk a vízből és egy tálcára tesszük. Mikor már kicsit hűltek, a vastag ereket levágjuk.

    Ha nagyok a káposztalevelek, akkor a főér mentén kettévágjuk. A darált húst és a rizset egy tálba tesszük. A hagymákat megtisztítjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, és a húsra öntjük. Beleszórjuk a sót, a borsot, az őrölt és a darált pirospaprikát.

    Alaposan összekeverjük.

    A tenyerünkbe fektetünk egy káposzta levelet, ráteszünk egy adag tölteléket, majd az egyik oldaláról tölcsérszerűen feltekerjük a káposztát és a szélesebb végét az ujjunkkal betömjük. A levágott káposztalevél ér darabokat az edény aljára tesszük és sorban ráfektetjük a megtöltött káposztákat.

    Tetejére öntjük a paradicsomlevet, vagy rávágjuk a paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el teljesen. Fedő alatt nagy lángon felfőzzük, majd mérsékelt lángon addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.

    Friss kenyérrel, esetleg tejföllel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá