Hozzávalók:
Elkészítése:
A káposzták külső leveleit levesszük, torzsájukat kivágjuk. Egy magas falú fazékba vizet forralunk, majd a káposztákat belerakjuk. A folyamatosan leváló leveleket kihalásszuk a vízből és egy tálcára tesszük. Mikor már kicsit hűltek, a vastag ereket levágjuk.
Ha nagyok a káposztalevelek, akkor a főér mentén kettévágjuk. A darált húst és a rizset egy tálba tesszük. A hagymákat megtisztítjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, és a húsra öntjük. Beleszórjuk a sót, a borsot, az őrölt és a darált pirospaprikát.
Alaposan összekeverjük.
A tenyerünkbe fektetünk egy káposzta levelet, ráteszünk egy adag tölteléket, majd az egyik oldaláról tölcsérszerűen feltekerjük a káposztát és a szélesebb végét az ujjunkkal betömjük. A levágott káposztalevél ér darabokat az edény aljára tesszük és sorban ráfektetjük a megtöltött káposztákat.
Tetejére öntjük a paradicsomlevet, vagy rávágjuk a paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el teljesen. Fedő alatt nagy lángon felfőzzük, majd mérsékelt lángon addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.
Friss kenyérrel, esetleg tejföllel kínáljuk.