Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült velő recept

Sült velő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés velő
    • 1 kg burgonya
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A sertés velőt hideg vízben 10-15 percig áztatjuk, ezután szűrőbe tesszük és hagyjuk lecsöpögni.

    A velőkről ezután a maradék vizet papírtörlővel leitatjuk. Erre azért van szükség, hogy sütés közben az olaj ne fröcsögjön.

    Teflonos serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a velőket. Közepesen takarék lángon sütjük, sütés közben megfordítjuk a darabokat, hogy mindkét oldal jól átsüljön.

    Kb 20 perc alatt készre sütjük a velőt. Állagát ellenőrizhetjük. Tányérra tesszük, félbe vágjuk és ellenőrizzük, hogy a belseje is sült legyen.

    A sült velőket tányérra tesszük és enyhén megsózzuk azokat.

    Ameddig a velő sül, elkészítjük a sült burgonyát. A burgonyákat meghámozzuk, lemossuk és tetszőleges darabokra vágjuk majd forró olajban kisütjük.

    Tipp:

    Nem szokványos étel, de finom és tápláló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá