Sült velő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés velő
  • 1 kg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A sertés velőt hideg vízben 10-15 percig áztatjuk, ezután szűrőbe tesszük és hagyjuk lecsöpögni.

A velőkről ezután a maradék vizet papírtörlővel leitatjuk. Erre azért van szükség, hogy sütés közben az olaj ne fröcsögjön.

Teflonos serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a velőket. Közepesen takarék lángon sütjük, sütés közben megfordítjuk a darabokat, hogy mindkét oldal jól átsüljön.

Kb 20 perc alatt készre sütjük a velőt. Állagát ellenőrizhetjük. Tányérra tesszük, félbe vágjuk és ellenőrizzük, hogy a belseje is sült legyen.

A sült velőket tányérra tesszük és enyhén megsózzuk azokat.

Ameddig a velő sül, elkészítjük a sült burgonyát. A burgonyákat meghámozzuk, lemossuk és tetszőleges darabokra vágjuk majd forró olajban kisütjük.

Tipp:

Nem szokványos étel, de finom és tápláló.