Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült tarja gombakerítéssel és tükörtojással recept

Sült tarja gombakerítéssel és tükörtojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 szelet tarja
    • 50 dkg csiperke gomba
    • 2 vöröshagyma
    • petrezselyem
    • bors
    • pirospaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kevés olaj
    • annyi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, ahány szelet hús
    • reszelt sajt
    • libazsír a sütéshez (lehet más zsiradék is)

    Elkészítése:

    A tarjákat kicsit átklopfoljuk, majd sóval, borssal megfűszerezzük. A fokhagymagerezdeket áttörjük fokhagymanyomón, és a húsra kenjük. (Ezt készíthetjük úgy is, hogy kevés olajba tesszük a fűszereket és a fokhagymát, majd ezzel kenjük át a húsokat).

    Forró zsiradékban elősütjük a húsokat, majd kizsírozott tepsibe helyezzük. Elkészítjük a gombát, egyfajta gombapaprikást főzünk belőle hagymával, paprikával (kevéssel), és megszórjuk a petrezselyemmel. Ezt halmozzuk a húsok köré úgy, hogy a gomba magasabban legyen – bástyát “építünk”.

    Meglocsolhatjuk tejföllel (én ezt most kihagytam), majd a tetejére tesszük a reszelt sajtot. Minden hússzeletre 1-1 tojást ütünk, majd letakarva fóliával a tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, és 170 fokon nagyjából 35-45 percig sütjük.

    Tipp:

    Rizzsel tálaltam, és mellé vegyes-vágott savanyú készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá