Hozzávalók:
Elkészítése:
A tarjákat kicsit átklopfoljuk, majd sóval, borssal megfűszerezzük. A fokhagymagerezdeket áttörjük fokhagymanyomón, és a húsra kenjük. (Ezt készíthetjük úgy is, hogy kevés olajba tesszük a fűszereket és a fokhagymát, majd ezzel kenjük át a húsokat).
Forró zsiradékban elősütjük a húsokat, majd kizsírozott tepsibe helyezzük. Elkészítjük a gombát, egyfajta gombapaprikást főzünk belőle hagymával, paprikával (kevéssel), és megszórjuk a petrezselyemmel. Ezt halmozzuk a húsok köré úgy, hogy a gomba magasabban legyen – bástyát “építünk”.
Meglocsolhatjuk tejföllel (én ezt most kihagytam), majd a tetejére tesszük a reszelt sajtot. Minden hússzeletre 1-1 tojást ütünk, majd letakarva fóliával a tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, és 170 fokon nagyjából 35-45 percig sütjük.
Rizzsel tálaltam, és mellé vegyes-vágott savanyú készült.