Sült tarja gombakerítéssel és tükörtojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet tarja
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 vöröshagyma
  • petrezselyem
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • annyi tojás, ahány szelet hús
  • reszelt sajt
  • libazsír a sütéshez (lehet más zsiradék is)

Elkészítése:

A tarjákat kicsit átklopfoljuk, majd sóval, borssal megfűszerezzük. A fokhagymagerezdeket áttörjük fokhagymanyomón, és a húsra kenjük. (Ezt készíthetjük úgy is, hogy kevés olajba tesszük a fűszereket és a fokhagymát, majd ezzel kenjük át a húsokat).

Forró zsiradékban elősütjük a húsokat, majd kizsírozott tepsibe helyezzük. Elkészítjük a gombát, egyfajta gombapaprikást főzünk belőle hagymával, paprikával (kevéssel), és megszórjuk a petrezselyemmel. Ezt halmozzuk a húsok köré úgy, hogy a gomba magasabban legyen – bástyát “építünk”.

Meglocsolhatjuk tejföllel (én ezt most kihagytam), majd a tetejére tesszük a reszelt sajtot. Minden hússzeletre 1-1 tojást ütünk, majd letakarva fóliával a tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, és 170 fokon nagyjából 35-45 percig sütjük.

Tipp:

Rizzsel tálaltam, és mellé vegyes-vágott savanyú készült.