Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült sertésborda petrezselymes gombamártással és krumplipürével recept

Sült sertésborda petrezselymes gombamártással és krumplipürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csontos sertéskaraj
    • 30 dkg csiperke gomba
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • só, bors
    • köménymag
    • 1 ek mangalica zsír
    • 1 evőkanál olaj
    • 60 dkg burgonya
    • 2 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 1 evőkanál főzőtejszín
    • 1 evőkanál tejföl
    • csipet szerecsendió
    • 1 evőkanál étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A karajt befűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal.

    A serpenyőben a zsírt felforrósítjuk, belerakjuk a karaj szeleteket és mindkét oldalára kérget sütünk, majd fél dl vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult a hús ismét zsírjára sütjük.

    Amíg sül a hús, addig a megtisztítjuk burgonyát kockára vágjuk és bő, sós vízbe feltesszük főni. Ha megfőtt a burgonya, akkor burgonya nyomóval összetörjük, beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a szerecsendiót, sót, vajat és habosra keverjük.

    A gombát nagyobb darabokra vágjuk és száraz, forró serpenyőben megpirítjuk.

    Egy másik serpenyőben az olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd rárakjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és együtt tovább pároljuk, majd rászórjuk a felaprított petrezselymet is.

    A tejszínt és tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukorica keményítőt, kikeverjük és behabarjuk a gombamártást, majd jól kiforraljuk.

    Ha mindennel elkészültünk, együtt tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá