Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült oldalas palócosan recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg oldalas
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál paradicsompüré
    • 1 üveg konzerv (vagy 75 dkg friss) zöldbab
    • 1 dl tejföl
    • 1 kiskanál liszt

    Elkészítés:
    Az oldalast megsózzuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk, majd a sütőben ropogós pirosra sütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, a paprikával meghintjük, a fokhagymát meg a paradicsompürét beletesszük, és jól összeforraljuk. Végül néhány kanál zöldbablevet öntünk bele, öt percig főzzük, majd a leszűrt zöldbabot beletesszük. A felszeletelt, ropogós oldalas tetejére halmozzuk a tálon a sűrű, ízes zöldbabot. (Ha friss babot vettünk hozzá, azt megtisztítva, feldarabolva sós vízben puhára főzzük.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá