Sült oldalas palócosan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 üveg konzerv (vagy 75 dkg friss) zöldbab
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál liszt

Elkészítés:
Az oldalast megsózzuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk, majd a sütőben ropogós pirosra sütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, a paprikával meghintjük, a fokhagymát meg a paradicsompürét beletesszük, és jól összeforraljuk. Végül néhány kanál zöldbablevet öntünk bele, öt percig főzzük, majd a leszűrt zöldbabot beletesszük. A felszeletelt, ropogós oldalas tetejére halmozzuk a tálon a sűrű, ízes zöldbabot. (Ha friss babot vettünk hozzá, azt megtisztítva, feldarabolva sós vízben puhára főzzük.)