Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült hús sárgaborsópürével recept

Sült hús sárgaborsópürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Sült húshoz:

    • 70 dkg pecsenyehús (sertés)
    • 7-8 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 3-4 ek olaj (v. zsír)
    • 2 dl víz

    Sárgaborsópüréhez:

    • 20-25 dkg sárgaborsó
    • 1 vöröshagyma
    • 1 húsleveskocka
    • őrölt fehér bors
    • 5 dkg vaj
    • főzőtejszín
    • víz

    Elkészítése:

    Lehetőleg pecsenyehúsból készítsük el, mert akkor sütés után jó szaftos marad. Igaz, így van a húson némi zsírréteg is, de ez adja meg az igazán finom ízét. Akik ettől kicsit ódzkodnak, azoknak ajánlani tudom helyette a sertéscombot.

    A húst vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel.
    Egy tepsibe kanalazzuk bele az olajat (v. zsírt), majd helyezzük egymás mellé a befűszerezett húsdarabokat. Ezután öntsük alá a vizet, szórjuk rá a felszeletelt fokhagymát, majd fóliával fedjük le a tepsit.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. egy óra alatt közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

    Egy edénybe tegyük bele a sárgaborsót, és az apróra felvágott vöröshagymát. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük puhára, de vigyázzunk, nehogy a borsó teljesen szétfőjön. (Figyeljünk rá, amíg fel nem forr, mert a borsó először elkezd nagyon habosodni, és olyankor mérsékelni kell a hőfokot, és kevergetni kell, míg elfő a habja. Főzés közben, ha szükséges, akkor a vizet pótoljuk.

    Amikor a borsó már puhára főtt, és teljesen sűrű állagú, akkor keverjük hozzá a vajat, és annyi főzőtejszínt, hogy püré állagú legyen.

    Ezután még pár percig főzzük állandó kevergetés mellett.

    Tálaláskor a sült húst a sárgaborsópürével és savanyúsággal kínáljuk.

    A sült hús sárgaborsópürével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 198 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá