Sült csülök vele sült édesburgonyával recept

Hozzávalók:
- 1 db csontos sertés hátsó csülök
- só, bors ízlés szerint
- 80 dkg édesburgonya
- sütőzacskó a sütéshez
Elkészítése:
A csülköt sóval és frissen őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, sütőzacskóba tesszük, amit néhány helyen késsel vagy fogpiszkálóval kilyukasztunk.
Tepsibe tesszük és a csülök nagyságától függően 180 fokos sütőben kb két órán keresztül sütjük, majd a zacskóból kibontva pirítjuk míg szép piros nem lesz.
Megfordítjuk és a közben megtisztított és darabokra vágott édesburgonyát a hús mellé téve készre sütjük.
Tipp:
Ha nincs otthon sütőzacskónk, alufóliával letakarva is süthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »