Sült csülök vele sült édesburgonyával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 db csontos sertés hátsó csülök
- só, bors ízlés szerint
- 80 dkg édesburgonya
- sütőzacskó a sütéshez
Elkészítése:
A csülköt sóval és frissen őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, sütőzacskóba tesszük, amit néhány helyen késsel vagy fogpiszkálóval kilyukasztunk.
Tepsibe tesszük és a csülök nagyságától függően 180 fokos sütőben kb két órán keresztül sütjük, majd a zacskóból kibontva pirítjuk míg szép piros nem lesz.
Megfordítjuk és a közben megtisztított és darabokra vágott édesburgonyát a hús mellé téve készre sütjük.
Tipp:
Ha nincs otthon sütőzacskónk, alufóliával letakarva is süthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.