Sült csülök vele sült édesburgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 db csontos sertés hátsó csülök
  • só, bors ízlés szerint
  • 80 dkg édesburgonya
  • sütőzacskó a sütéshez

Elkészítése:

A csülköt sóval és frissen őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, sütőzacskóba tesszük, amit néhány helyen késsel vagy fogpiszkálóval kilyukasztunk.

Tepsibe tesszük és a csülök nagyságától függően 180 fokos sütőben kb két órán keresztül sütjük, majd a zacskóból kibontva pirítjuk míg szép piros nem lesz.

Megfordítjuk és a közben megtisztított és darabokra vágott édesburgonyát a hús mellé téve készre sütjük.

Tipp:

Ha nincs otthon sütőzacskónk, alufóliával letakarva is süthetjük.