Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csülök petrezselymes újkrumplival és vargányamártással recept

Sült csülök petrezselymes újkrumplival és vargányamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 hátsó csülök
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • színes bors
    • étolaj

    Köret:

    • 1 kg újkrumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyem zöld

    Mártás:

    • szárított vargányagomba
    • 2 dl forró víz
    • 2 dl főzőtejszín
    • őrölt fekete bors

    Elkészítése:

    A csülköt nagyobb darabokra szeljük, minden szeletet sózunk, borsózunk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát felszeleteljük, a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd egy nagyobb tálba rétegezzük: hús, hagyma, fokhagyma kevés olajjal meglocsolva).

    1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap tepsibe rakjuk, egy kevés vizet és olajat öntünk alá, lefóliázva 1 órát pároljuk. Fóliát levéve pirosra sütjük.

    Köret készítése:

    A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd alaposan megmossuk, sós vízben megfőzzük. A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ha a krumpli megfőtt, beleforgatjuk.

    Mártás készítése:

    A vargányát forró vízben fél órán keresztül áztatjuk. Áztatás után leszűrjük, majd a tejszínnel összeturmixoljuk. Kb. 15 percet főzzük, sózzuk, borsozzuk. Ha nagyon sűrű, tejjel hígítjuk, ha nagyon híg, kevés liszttel sűrítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá