Sörös csülök recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1,5 kg hátsó csülök
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 10 szem fekete bors
- 1 kk köménymag
- só ízlés szerint
- 1 ek sertéssült fűszer
- 2 ek zsír
- 3 dl sör
A körethez:
- 1,5 kg krumpli
- 2 tk ételízesítő
- 1 kk pirospaprika
Elkészítése:
A csülköt a fűszerekkel, hagymákkal enyhén sós vízben előfőzzük 90 percig.
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. A héját lehúzzuk, majd négybe vágjuk.
Egy tepsit zsírral kikenünk. A krumpli gerezdeket a tepsi aljára helyezzük. A delikátot a paprikával együtt a krumplira hintjük.
A csülök mindkét oldalát jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd a krumplira helyezzük.
240 fokra melegített sütőbe tesszük. Sütés közben a hús zsírjával és a sörrel locsolgatjuk. Közben a krumplit is kissé megmozgatjuk a tepsiben. Kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kész csülköt a krumplival és csalamádéval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.