Sörös csülök

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg hátsó csülök
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 szem fekete bors
  • 1 kk köménymag
  • só ízlés szerint
  • 1 ek sertéssült fűszer
  • 2 ek zsír
  • 3 dl sör

A körethez:

  • 1,5 kg krumpli
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika

Elkészítése:

A csülköt a fűszerekkel, hagymákkal enyhén sós vízben előfőzzük 90 percig.

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. A héját lehúzzuk, majd négybe vágjuk.

Egy tepsit zsírral kikenünk. A krumpli gerezdeket a tepsi aljára helyezzük. A delikátot a paprikával együtt a krumplira hintjük.

A csülök mindkét oldalát jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd a krumplira helyezzük.

240 fokra melegített sütőbe tesszük. Sütés közben a hús zsírjával és a sörrel locsolgatjuk. Közben a krumplit is kissé megmozgatjuk a tepsiben. Kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

A kész csülköt a krumplival és csalamádéval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!