Sörös csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db hátsó friss csülök
- 2 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db babérlevél
- 1 tk szemes feketebors
- 2 tk egész kömény
- 10 szem egész boróka bogyó
- 1 szár zöld rozmaring
- 5 dl világos sör
- só
Elkészítése:
A csülköket egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd hozzáadjuk az egész, megtiszított vöröshagymát és egy fej fokhagymát gerezdekre szedve és megtiszítva, a babérlevelet, a borsot és sót ízlés szerint.
Kb 2 órán át főzzük, vagy amíg kicsontozható nem lesz a csülök.
Ekkor kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk. A bőrös részét beirdaljuk. A köményt és a borókabogyót kissé összetörjük mozsárban, majd alaposan beledörzsöljük a csülök bőrős és húsos részébe egyaránt.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Az elkészített csülköt bőrős részével lefelé tepsibe tesszük, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát megtiszítva, a rozmaringot, majd meglocsoljuk kb 1 merőkanálnyi főzőlével és lefedve kb 1 órán át sütjük forró sütőben.
Közben néha-néha meglocsoljuk a tepsiben keletkező lével a csülköt.
Amikor már kezd szépen pirulni, akkor megfordítjuk, a sütőt 220 fokra melegítjük vagy átkapcsoljuk grill funkcióra. Ekkor már csak sörrel locsolgatva sütjük, amíg a bőre ki nem pattog és szép piros, ropogós nem lesz.
Sült burgonya illik hozzá.
Tipp:
A sülés végén nagyon kell figyelni, hogy szépen kipattogjon a bőre! Nagyon finomra lehet készíteni, hiszen már a bőre megfőtt mire a tepsibe kerül. Lehet mellé még sárgarépát, zellert is helyezni a tepsibe!. Nagyon finom tud lenni a többi fűszer mellett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »