Sörös csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db hátsó friss csülök
- 2 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db babérlevél
- 1 tk szemes feketebors
- 2 tk egész kömény
- 10 szem egész boróka bogyó
- 1 szár zöld rozmaring
- 5 dl világos sör
- só
Elkészítése:
A csülköket egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd hozzáadjuk az egész, megtiszított vöröshagymát és egy fej fokhagymát gerezdekre szedve és megtiszítva, a babérlevelet, a borsot és sót ízlés szerint.
Kb 2 órán át főzzük, vagy amíg kicsontozható nem lesz a csülök.
Ekkor kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk. A bőrös részét beirdaljuk. A köményt és a borókabogyót kissé összetörjük mozsárban, majd alaposan beledörzsöljük a csülök bőrős és húsos részébe egyaránt.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Az elkészített csülköt bőrős részével lefelé tepsibe tesszük, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát megtiszítva, a rozmaringot, majd meglocsoljuk kb 1 merőkanálnyi főzőlével és lefedve kb 1 órán át sütjük forró sütőben.
Közben néha-néha meglocsoljuk a tepsiben keletkező lével a csülköt.
Amikor már kezd szépen pirulni, akkor megfordítjuk, a sütőt 220 fokra melegítjük vagy átkapcsoljuk grill funkcióra. Ekkor már csak sörrel locsolgatva sütjük, amíg a bőre ki nem pattog és szép piros, ropogós nem lesz.
Sült burgonya illik hozzá.
Tipp:
A sülés végén nagyon kell figyelni, hogy szépen kipattogjon a bőre! Nagyon finomra lehet készíteni, hiszen már a bőre megfőtt mire a tepsibe kerül. Lehet mellé még sárgarépát, zellert is helyezni a tepsibe!. Nagyon finom tud lenni a többi fűszer mellett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »