Hozzávalók:
Elkészítése:
A csülköket egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd hozzáadjuk az egész, megtiszított vöröshagymát és egy fej fokhagymát gerezdekre szedve és megtiszítva, a babérlevelet, a borsot és sót ízlés szerint.
Kb 2 órán át főzzük, vagy amíg kicsontozható nem lesz a csülök.
Ekkor kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk. A bőrös részét beirdaljuk. A köményt és a borókabogyót kissé összetörjük mozsárban, majd alaposan beledörzsöljük a csülök bőrős és húsos részébe egyaránt.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Az elkészített csülköt bőrős részével lefelé tepsibe tesszük, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát megtiszítva, a rozmaringot, majd meglocsoljuk kb 1 merőkanálnyi főzőlével és lefedve kb 1 órán át sütjük forró sütőben.
Közben néha-néha meglocsoljuk a tepsiben keletkező lével a csülköt.
Amikor már kezd szépen pirulni, akkor megfordítjuk, a sütőt 220 fokra melegítjük vagy átkapcsoljuk grill funkcióra. Ekkor már csak sörrel locsolgatva sütjük, amíg a bőre ki nem pattog és szép piros, ropogós nem lesz.
Sült burgonya illik hozzá.
A sülés végén nagyon kell figyelni, hogy szépen kipattogjon a bőre! Nagyon finomra lehet készíteni, hiszen már a bőre megfőtt mire a tepsibe kerül. Lehet mellé még sárgarépát, zellert is helyezni a tepsibe!. Nagyon finom tud lenni a többi fűszer mellett.