Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörben sült sertéskaraj recept

Sörben sült sertéskaraj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7-8 szelet sertéskaraj
    • bors
    • pirospaprika
    • majoránna
    • kömény
    • fokhagyma
    • 1 doboz alkoholos sör
    • 1 kg burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 fej lila káposzta
    • 1 evőkanál ecet

    Elkészítése:
    A karajt befűszerezzük egy speciális fűszerrel amit itthon könnyen ki lehet keverni (1 tk bors, 2 tk só, 1 tk kömény, 1kk fűszerpaprika, 1-2 csipet majoránna, aki szereti a fokhagymát az tehet bele azt is).
    A befűszerezett húst, felöntjük 2 dl sörrel és a hűtőbe rakjuk 2-3 órára, majd belerakjuk egy tepsibe, felöntjük 2-3 dl sörrel, lefóliázzuk majd kb 1 órán keresztül sütjük. Mikor már nagyon érződik az illata, akkortól számítva sűrűn nézegessük, locsolgassuk. Ha már jó puha a hús, pirítsuk meg a tetejét.
    Közben elkészítjük a párolt káposztát. A káposztát lereszeljük, olajon kevés cukrot karamellizálunk, majd rászórjuk a káposztát. Ízlés szerint sózzuk, majd kis lángon, fedő alatt megpároljuk. Mikor már puha, ízesítsük egy evőkanál ecettel, és ízlés szerint köménnyel.

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük enyhén sós vízben. A petrezselymet apróra vágjuk. Olajon vagy vajon vöröshagymát pirítunk, majd rászórjuk a petrezselymet és a burgonyát, majd összeforgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá