Hozzávalók:
Elkészítése:
A karajt befűszerezzük egy speciális fűszerrel amit itthon könnyen ki lehet keverni (1 tk bors, 2 tk só, 1 tk kömény, 1kk fűszerpaprika, 1-2 csipet majoránna, aki szereti a fokhagymát az tehet bele azt is).
A befűszerezett húst, felöntjük 2 dl sörrel és a hűtőbe rakjuk 2-3 órára, majd belerakjuk egy tepsibe, felöntjük 2-3 dl sörrel, lefóliázzuk majd kb 1 órán keresztül sütjük. Mikor már nagyon érződik az illata, akkortól számítva sűrűn nézegessük, locsolgassuk. Ha már jó puha a hús, pirítsuk meg a tetejét.
Közben elkészítjük a párolt káposztát. A káposztát lereszeljük, olajon kevés cukrot karamellizálunk, majd rászórjuk a káposztát. Ízlés szerint sózzuk, majd kis lángon, fedő alatt megpároljuk. Mikor már puha, ízesítsük egy evőkanál ecettel, és ízlés szerint köménnyel.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük enyhén sós vízben. A petrezselymet apróra vágjuk. Olajon vagy vajon vöröshagymát pirítunk, majd rászórjuk a petrezselymet és a burgonyát, majd összeforgatjuk.