Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkatál paradicsom tulipánnal recept

Sonkatál paradicsom tulipánnal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 sonka/hátsó csülök
    • 1 babérlevél
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5 szem fekete bors
    • 1 csipet köménymag
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 szál újhagyma
    • 3 nagyobb koktél paradicsom
    • 3 tk túró
    • csipet só
    • bors
    • köménymag
    • 1 tk vaj

    Elkészítése:

    A sonkát/csülköt este beáztatjuk. Másnap egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, borsot, köménymagot, babérlevelet.

    Lassú tűzön főzzük annyi órát, ahány kilós a hús. Ha megfőtt, a vízben hagyjuk kihűlni, mert így nem szárad ki.

    A tojásokat a sonka levében keményre főzzük. Ha megfőtt, hideg vízbe kiszedjük, mert így könnyebben lejön a héja.

    Paradicsom tulipánok készítése:

    A paradicsomok tetejét keresztbe vágjuk be a feléig. Egy kiskanállal szedjük ki óvatosan a belsejét. A paradicsom alsó részét egy éles késsel vájjuk ki, hogy az újhagyma beleférjen.

    A túrót a sóval, borssal, köménymaggal és az olvasztott vajjal kikeverjük, majd egy kiskanál segítségével beletöltjük a paradicsomokba. Igazgassuk bele, majd az újhagymát helyezzük a paradicsomok végébe.

    Egy szép ünnepi tálcára tesszük a csülköt, a tojásokat és a gyönyörű paradicsom tulipánokat, és várjuk a vendégeket!

    Tipp:

    Egy kis kreativitás és máris ugyanabból az ételből egy egészen mást ízvilágot és látványt hozunk ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá