Sonkatál paradicsom tulipánnal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 sonka/hátsó csülök
  • 1 babérlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szem fekete bors
  • 1 csipet köménymag
  • 6 tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 3 nagyobb koktél paradicsom
  • 3 tk túró
  • csipet só
  • bors
  • köménymag
  • 1 tk vaj

Elkészítése:

A sonkát/csülköt este beáztatjuk. Másnap egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, borsot, köménymagot, babérlevelet.

Lassú tűzön főzzük annyi órát, ahány kilós a hús. Ha megfőtt, a vízben hagyjuk kihűlni, mert így nem szárad ki.

A tojásokat a sonka levében keményre főzzük. Ha megfőtt, hideg vízbe kiszedjük, mert így könnyebben lejön a héja.

Paradicsom tulipánok készítése:

A paradicsomok tetejét keresztbe vágjuk be a feléig. Egy kiskanállal szedjük ki óvatosan a belsejét. A paradicsom alsó részét egy éles késsel vájjuk ki, hogy az újhagyma beleférjen.

A túrót a sóval, borssal, köménymaggal és az olvasztott vajjal kikeverjük, majd egy kiskanál segítségével beletöltjük a paradicsomokba. Igazgassuk bele, majd az újhagymát helyezzük a paradicsomok végébe.

Egy szép ünnepi tálcára tesszük a csülköt, a tojásokat és a gyönyörű paradicsom tulipánokat, és várjuk a vendégeket!

Tipp:

Egy kis kreativitás és máris ugyanabból az ételből egy egészen mást ízvilágot és látványt hozunk ki.