Sonkába tekert póréhagyma recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szál póréhagyma fehér része
- 4 szelet nyers, füstölt sonka
- 5 dkg ementáli sajt
- 2,5 dl tej
- 2 dkg liszt
- pici őrölt szerecsendió
- só, bors, kurkuma
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
Forró, sós vízben 2 percig főzzük a póréhagyma darabokat, majd leszűrjük kissé kihűtjük és becsomagoljuk a sonka
szeletekbe.
Kivajazunk egy tepsit beletesszük a póréhagyma darabokat.
Felolvasztjuk a vajat és kissé megpirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük lassan, állandóan keverve a forró tejjel. Folyamatosan kavarva besűrítjük és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
A besamelt ráöntjük a póréhagymára, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Fólia alatt, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd az utolsó 5 percben fólia nélkül befejezzük a sütést.
Melegen salátalevéllel kísérve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »