Sonkába tekert póréhagyma recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szál póréhagyma fehér része
- 4 szelet nyers, füstölt sonka
- 5 dkg ementáli sajt
- 2,5 dl tej
- 2 dkg liszt
- pici őrölt szerecsendió
- só, bors, kurkuma
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
Forró, sós vízben 2 percig főzzük a póréhagyma darabokat, majd leszűrjük kissé kihűtjük és becsomagoljuk a sonka
szeletekbe.
Kivajazunk egy tepsit beletesszük a póréhagyma darabokat.
Felolvasztjuk a vajat és kissé megpirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük lassan, állandóan keverve a forró tejjel. Folyamatosan kavarva besűrítjük és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
A besamelt ráöntjük a póréhagymára, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Fólia alatt, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd az utolsó 5 percben fólia nélkül befejezzük a sütést.
Melegen salátalevéllel kísérve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »