Sonkába tekert póréhagyma recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szál póréhagyma fehér része
- 4 szelet nyers, füstölt sonka
- 5 dkg ementáli sajt
- 2,5 dl tej
- 2 dkg liszt
- pici őrölt szerecsendió
- só, bors, kurkuma
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
Forró, sós vízben 2 percig főzzük a póréhagyma darabokat, majd leszűrjük kissé kihűtjük és becsomagoljuk a sonka
szeletekbe.
Kivajazunk egy tepsit beletesszük a póréhagyma darabokat.
Felolvasztjuk a vajat és kissé megpirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük lassan, állandóan keverve a forró tejjel. Folyamatosan kavarva besűrítjük és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
A besamelt ráöntjük a póréhagymára, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Fólia alatt, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd az utolsó 5 percben fólia nélkül befejezzük a sütést.
Melegen salátalevéllel kísérve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »