Sonkába tekert póréhagyma recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szál póréhagyma fehér része
- 4 szelet nyers, füstölt sonka
- 5 dkg ementáli sajt
- 2,5 dl tej
- 2 dkg liszt
- pici őrölt szerecsendió
- só, bors, kurkuma
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
Forró, sós vízben 2 percig főzzük a póréhagyma darabokat, majd leszűrjük kissé kihűtjük és becsomagoljuk a sonka
szeletekbe.
Kivajazunk egy tepsit beletesszük a póréhagyma darabokat.
Felolvasztjuk a vajat és kissé megpirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük lassan, állandóan keverve a forró tejjel. Folyamatosan kavarva besűrítjük és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
A besamelt ráöntjük a póréhagymára, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Fólia alatt, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd az utolsó 5 percben fólia nélkül befejezzük a sütést.
Melegen salátalevéllel kísérve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









