Sonkába tekert póréhagyma

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 szál póréhagyma fehér része
  • 4 szelet nyers, füstölt sonka
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 2,5 dl tej
  • 2 dkg liszt
  • pici őrölt szerecsendió
  • só, bors, kurkuma
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

Forró, sós vízben 2 percig főzzük a póréhagyma darabokat, majd leszűrjük kissé kihűtjük és becsomagoljuk a sonka
szeletekbe.

Kivajazunk egy tepsit beletesszük a póréhagyma darabokat.

Felolvasztjuk a vajat és kissé megpirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük lassan, állandóan keverve a forró tejjel. Folyamatosan kavarva besűrítjük és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.

A besamelt ráöntjük a póréhagymára, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

Fólia alatt, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd az utolsó 5 percben fólia nélkül befejezzük a sütést.

Melegen salátalevéllel kísérve tálaljuk.