Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somogyi toros máj recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kiló sertés comb csíkokra vágva
    • fél kiló sertésmáj
    • 3 nagy fej hagyma vékonyra szelve
    • 5 nagy kanál zsír vagy annak megfelelő olaj
    • só izlés szerint
    • örölt pirospaprika
    • őrölt fehér bors izlés szerint

    Elkészítése:

    A zsiradékon a hagymát kissé megfonnyasztom , éppen csak üveges legyen, majd  ráteszem a csíkokra vágott húst (ne vágjuk túl vékonyra a tokánynál kétszer vastagabb, vaskosabbra) amikor enyhe színt kap én akkor paprikázom és sózom, kevergetem. Lehet kissé soknak tűnik a zsír , de ennek az ételnek a lényege a minimális víz mennyisége! Nagyon kevés fél kávés pohár vizet teszek rá , és lefedem. Nagyon lassan főzöm ,kevergetem. Vigyázat ha kevés a víz általában leég, de óvatosan lehet a vizet pótolni.  Ha puhul a combhús úgy 75-80%  készültségi fokon ráteszem a májat amit szintén csíkokra vágtam fel. Ekkor teszem rá az őrölt borsot,és az egészet puhára főzöm,

    Tipp:

    Drága Édesanyám somogyi receptje, ha tehetem minden év decemberében elkészítem
    Tudom nem divatos diabetikus étel , de néha meg engedhetünk magunknak egy kis régi tápláló ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá