Somogyi toros máj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kiló sertés comb csíkokra vágva
- fél kiló sertésmáj
- 3 nagy fej hagyma vékonyra szelve
- 5 nagy kanál zsír vagy annak megfelelő olaj
- só izlés szerint
- örölt pirospaprika
- őrölt fehér bors izlés szerint
Elkészítése:
A zsiradékon a hagymát kissé megfonnyasztom , éppen csak üveges legyen, majd ráteszem a csíkokra vágott húst (ne vágjuk túl vékonyra a tokánynál kétszer vastagabb, vaskosabbra) amikor enyhe színt kap én akkor paprikázom és sózom, kevergetem. Lehet kissé soknak tűnik a zsír , de ennek az ételnek a lényege a minimális víz mennyisége! Nagyon kevés fél kávés pohár vizet teszek rá , és lefedem. Nagyon lassan főzöm ,kevergetem. Vigyázat ha kevés a víz általában leég, de óvatosan lehet a vizet pótolni. Ha puhul a combhús úgy 75-80% készültségi fokon ráteszem a májat amit szintén csíkokra vágtam fel. Ekkor teszem rá az őrölt borsot,és az egészet puhára főzöm,
Tipp:
Drága Édesanyám somogyi receptje, ha tehetem minden év decemberében elkészítem
Tudom nem divatos diabetikus étel , de néha meg engedhetünk magunknak egy kis régi tápláló ételt.