Hozzávalók:
Elkészítése:
A zsiradékon a hagymát kissé megfonnyasztom , éppen csak üveges legyen, majd ráteszem a csíkokra vágott húst (ne vágjuk túl vékonyra a tokánynál kétszer vastagabb, vaskosabbra) amikor enyhe színt kap én akkor paprikázom és sózom, kevergetem. Lehet kissé soknak tűnik a zsír , de ennek az ételnek a lényege a minimális víz mennyisége! Nagyon kevés fél kávés pohár vizet teszek rá , és lefedem. Nagyon lassan főzöm ,kevergetem. Vigyázat ha kevés a víz általában leég, de óvatosan lehet a vizet pótolni. Ha puhul a combhús úgy 75-80% készültségi fokon ráteszem a májat amit szintén csíkokra vágtam fel. Ekkor teszem rá az őrölt borsot,és az egészet puhára főzöm,
Drága Édesanyám somogyi receptje, ha tehetem minden év decemberében elkészítem
Tudom nem divatos diabetikus étel , de néha meg engedhetünk magunknak egy kis régi tápláló ételt.