Somogyi toros máj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kiló sertés comb csíkokra vágva
  • fél kiló sertésmáj
  • 3 nagy fej hagyma vékonyra szelve
  • 5 nagy kanál zsír vagy annak megfelelő olaj
  • só izlés szerint
  • örölt pirospaprika
  • őrölt fehér bors izlés szerint

Elkészítése:

A zsiradékon a hagymát kissé megfonnyasztom , éppen csak üveges legyen, majd  ráteszem a csíkokra vágott húst (ne vágjuk túl vékonyra a tokánynál kétszer vastagabb, vaskosabbra) amikor enyhe színt kap én akkor paprikázom és sózom, kevergetem. Lehet kissé soknak tűnik a zsír , de ennek az ételnek a lényege a minimális víz mennyisége! Nagyon kevés fél kávés pohár vizet teszek rá , és lefedem. Nagyon lassan főzöm ,kevergetem. Vigyázat ha kevés a víz általában leég, de óvatosan lehet a vizet pótolni.  Ha puhul a combhús úgy 75-80%  készültségi fokon ráteszem a májat amit szintén csíkokra vágtam fel. Ekkor teszem rá az őrölt borsot,és az egészet puhára főzöm,

Tipp:

Drága Édesanyám somogyi receptje, ha tehetem minden év decemberében elkészítem
Tudom nem divatos diabetikus étel , de néha meg engedhetünk magunknak egy kis régi tápláló ételt.