Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéstarja római tálban recept

Sertéstarja római tálban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéstarja
    • 20 dkg fagyasztott kukorica
    • só, bors, majoránna, fokhagyma-granulátum
    • mustár
    • 10 szelet füstölt szalonna, vagy bacon
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • 2 kg burgonya

    Elkészítése:

    A római tálat a sütés előtt néhány órára beáztatjuk, majd az aljára szórjuk a kukoricát, az oldalát pedig beterítjük 5 szelet szalonnával. A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, egyenként megsózzuk mindkét oldalát, beletesszük a tálba egymás mellé a szeleteket, majd megszórjuk őrölt borssal, majorannával, fokhagyma granulátummal, és megkenjük mustárral.

    A tetejére rátesszük a következő szeleteket, és ugyanígy járunk el azokkal is. A tetejére ráterítjük a másik 5 szelet szalonnát, rátesszük a tálra a tetejét, majd nem előmelegített sütőbe toljuk, kb. 150-160 fokra, hogy a tál a sütővel együtt melegedjen fel.

    Másfél-két óra múlva, ha a hús kellően megpuhult, levesszük a tál tetejét, visszatoljuk a sütőbe, hogy a leve elpárologjon, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt megbarnul a tetején.

    A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, és bő, forró olajban megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá