Sertésszelet sajtos, tejszínes tésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 20 dkg tészta (nálam széles metélt)
- 2 dl főzőtejszín
- 4 evőkanál reszelt sajt
- 1 evőkanál reszelt, füstölt sajt
- diónyi vaj
- só, bors, olaj
- frissen vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezután felengedjük vízzel (ha van húslével) és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges az elfőtt vizet, húslevet pótoljuk.
Amíg a hús készül egy fazékban, sós vízben megfőzzük a tésztát.
Egy serpenyőbe öntjük a főzőtejszínt, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összefőzzük. A tészta főzővizéből adunk hozzá kb egy decit.
Leszűrjük a tésztát és a sajtos mártáshoz tesszük, átforgatjuk és petrezselyemzölddel megszórjuk.
A tésztát tányérra szedjük és a hússal együtt kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »