Sertésszelet sajtos, tejszínes tésztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 20 dkg tészta (nálam széles metélt)
- 2 dl főzőtejszín
- 4 evőkanál reszelt sajt
- 1 evőkanál reszelt, füstölt sajt
- diónyi vaj
- só, bors, olaj
- frissen vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezután felengedjük vízzel (ha van húslével) és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges az elfőtt vizet, húslevet pótoljuk.
Amíg a hús készül egy fazékban, sós vízben megfőzzük a tésztát.
Egy serpenyőbe öntjük a főzőtejszínt, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összefőzzük. A tészta főzővizéből adunk hozzá kb egy decit.
Leszűrjük a tésztát és a sajtos mártáshoz tesszük, átforgatjuk és petrezselyemzölddel megszórjuk.
A tésztát tányérra szedjük és a hússal együtt kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









