Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésszelet sajtos, tejszínes tésztával recept

Sertésszelet sajtos, tejszínes tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéskaraj
    • 20 dkg tészta (nálam széles metélt)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 4 evőkanál reszelt sajt
    • 1 evőkanál reszelt, füstölt sajt
    • diónyi vaj
    • só, bors, olaj
    • frissen vágott petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezután felengedjük vízzel (ha van húslével) és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges az elfőtt vizet, húslevet pótoljuk.

    Amíg a hús készül egy fazékban, sós vízben megfőzzük a tésztát.

    Egy serpenyőbe öntjük a főzőtejszínt, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összefőzzük. A tészta főzővizéből adunk hozzá kb egy decit.

    Leszűrjük a tésztát és a sajtos mártáshoz tesszük, átforgatjuk és petrezselyemzölddel megszórjuk.

    A tésztát tányérra szedjük és a hússal együtt kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá