Sertésszelet sajtos, tejszínes tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg tészta (nálam széles metélt)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • 1 evőkanál reszelt, füstölt sajt
  • diónyi vaj
  • só, bors, olaj
  • frissen vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezután felengedjük vízzel (ha van húslével) és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges az elfőtt vizet, húslevet pótoljuk.

Amíg a hús készül egy fazékban, sós vízben megfőzzük a tésztát.

Egy serpenyőbe öntjük a főzőtejszínt, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összefőzzük. A tészta főzővizéből adunk hozzá kb egy decit.

Leszűrjük a tésztát és a sajtos mártáshoz tesszük, átforgatjuk és petrezselyemzölddel megszórjuk.

A tésztát tányérra szedjük és a hússal együtt kínáljuk.