Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéspörkölt tönkölybúzalisztes nokedlival recept

Sertéspörkölt tönkölybúzalisztes nokedlival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Most egy olyan receptet szeretnék megosztani,amit bizonyára már sokan elkészítettek és nem igazán az olcsóbb receptek közé sorolnám, de egészséges és az orvosom javaslatára áttértem a tönkölybúzalisztre,így a nokedlit is abból készítettem el.

    Hozzávalók:

    • 500 g sertéscomb
    • 4-5 fej vöröshagyma
    • üveges lecsó negyede
    • étolaj
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1 kk pirospaprika
    • 1/4 kg tönkölybúzaliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz

    Elkészítése:

    A pörkölthöz a vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés étolajon megfonnyasztom. Közben a sertéscombot kockára vágom.

    Amikor a hagyma kész a pirospaprikát rászórom, majd hozzáadom a húst és összekeverem. Sózom, borsozom és csak egy pici vizet öntök hozzá. Fedő alatt puhára főzöm, időnként megkeverem, ha kell pótolni a vízzel, hogy ne égjen le, akkor egy kicsit öntök hozzá.

    Amikor már majdnem kész és puhák a húsok a végén hozzáöntöm a lecsót és még 5-10 percet főzöm.

    A nokedlit úgy készítem el, hogy egy keverőtálba beleöntöm a lisztet és hozzáadom a tojást, ízlés szerint sózom és egy evőkanál étolajat öntök hozzá, majd szépen fokozatosan hozzáöntöm a vizet, amíg a kellő sűrűséget nem éri el. Ne legyen se túl sűrű, se túl lágy, könnyen lehessen keverni,de amikor ráteszem a nokedliszaggatóra ne csurogjon át egyből rajta.

    Forrásban lévő, sós vízbe kiszaggatom és addig főzöm, amíg nem jönnek fel a tetejére, közben megkeverem, hogy ne ragadjanak össze. A vízbe egy pár csepp étolajat is lehet rakni, bár én azért rakok a nokedlihez is.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá