Sertéspörkölt tönkölybúzalisztes nokedlival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Sertéspörkölt tönkölybúzalisztes nokedlival

Most egy olyan receptet szeretnék megosztani,amit bizonyára már sokan elkészítettek és nem igazán az olcsóbb receptek közé sorolnám, de egészséges és az orvosom javaslatára áttértem a tönkölybúzalisztre,így a nokedlit is abból készítettem el.

Hozzávalók:

  • 500 g sertéscomb
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • üveges lecsó negyede
  • étolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 kk pirospaprika
  • 1/4 kg tönkölybúzaliszt
  • 1 tojás
  • víz

Elkészítése:

A pörkölthöz a vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés étolajon megfonnyasztom. Közben a sertéscombot kockára vágom.

Amikor a hagyma kész a pirospaprikát rászórom, majd hozzáadom a húst és összekeverem. Sózom, borsozom és csak egy pici vizet öntök hozzá. Fedő alatt puhára főzöm, időnként megkeverem, ha kell pótolni a vízzel, hogy ne égjen le, akkor egy kicsit öntök hozzá.

Amikor már majdnem kész és puhák a húsok a végén hozzáöntöm a lecsót és még 5-10 percet főzöm.

A nokedlit úgy készítem el, hogy egy keverőtálba beleöntöm a lisztet és hozzáadom a tojást, ízlés szerint sózom és egy evőkanál étolajat öntök hozzá, majd szépen fokozatosan hozzáöntöm a vizet, amíg a kellő sűrűséget nem éri el. Ne legyen se túl sűrű, se túl lágy, könnyen lehessen keverni,de amikor ráteszem a nokedliszaggatóra ne csurogjon át egyből rajta.

Forrásban lévő, sós vízbe kiszaggatom és addig főzöm, amíg nem jönnek fel a tetejére, közben megkeverem, hogy ne ragadjanak össze. A vízbe egy pár csepp étolajat is lehet rakni, bár én azért rakok a nokedlihez is.

Jó étvágyat hozzá!