Sertéspörkölt tönkölybúzalisztes nokedlival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Most egy olyan receptet szeretnék megosztani,amit bizonyára már sokan elkészítettek és nem igazán az olcsóbb receptek közé sorolnám, de egészséges és az orvosom javaslatára áttértem a tönkölybúzalisztre,így a nokedlit is abból készítettem el.

Hozzávalók:

  • 500 g sertéscomb
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • üveges lecsó negyede
  • étolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 kk pirospaprika
  • 1/4 kg tönkölybúzaliszt
  • 1 tojás
  • víz

Elkészítése:

A pörkölthöz a vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés étolajon megfonnyasztom. Közben a sertéscombot kockára vágom.

Amikor a hagyma kész a pirospaprikát rászórom, majd hozzáadom a húst és összekeverem. Sózom, borsozom és csak egy pici vizet öntök hozzá. Fedő alatt puhára főzöm, időnként megkeverem, ha kell pótolni a vízzel, hogy ne égjen le, akkor egy kicsit öntök hozzá.

Amikor már majdnem kész és puhák a húsok a végén hozzáöntöm a lecsót és még 5-10 percet főzöm.

A nokedlit úgy készítem el, hogy egy keverőtálba beleöntöm a lisztet és hozzáadom a tojást, ízlés szerint sózom és egy evőkanál étolajat öntök hozzá, majd szépen fokozatosan hozzáöntöm a vizet, amíg a kellő sűrűséget nem éri el. Ne legyen se túl sűrű, se túl lágy, könnyen lehessen keverni,de amikor ráteszem a nokedliszaggatóra ne csurogjon át egyből rajta.

Forrásban lévő, sós vízbe kiszaggatom és addig főzöm, amíg nem jönnek fel a tetejére, közben megkeverem, hogy ne ragadjanak össze. A vízbe egy pár csepp étolajat is lehet rakni, bár én azért rakok a nokedlihez is.

Jó étvágyat hozzá!