Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Resztelt vagy dinsztelt máj recept

Resztelt vagy dinsztelt máj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20-25 dkg máj (marha vagy disznó)
    • tej
    • 3 szelet bacon szalonna
    • 1 nagy hagyma
    • 2-3 gerezd zúzott foghagyma
    • 1 szép zöldpaprika
    • 2 szál zeller (elmaradhat)
    • 2-3 friss paradicsom
    • 1 teáskanál édesnemes pirospaprika
    • erős paprika
    • ¼ teáskanál bors
    • ½ teáskanál só

    Elkészítése:
    A májat megmossuk és papírvékonyra felszeleteljük. Beáztatjuk egy pár órára, annyi tejbe hogy ellepje (lehet egy éjszakára is). Bacon szalonnát nagyon apróra felaprítjuk. Hagymát, foghagymát lassan dinszteljük a szalonnán. Hozzáadjuk az apróra feldarabolt zöldpaprikát és a zellert és befejezzük a dinsztelést. A májról leszűrjük a tejet, és ebbe a zöldséges keverékbe magasabb hőfokon nagyon gyorsan átsüssük. Csak annyira, hogy elveszítse a színét. A fűszereket (de nem a sót) hozzávegyítjük. A paradicsomról lehúzzuk a héját, majd a kinyomkodott paradicsomokat feldaraboljuk. Hozzávegyítjük gyorsan ehhez a májas sülthez, átsütjük egy pár percig. Csak annyira, hogy a paradicsom átsüljön a májjal. Ízlés szerint megsózzuk. Főtt krumplival tálaljuk. Lehet valamilyen párolt zöldséget is szervírozni hozzá, aki ezt szereti!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá