Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szaftos rakott tarja recept

Szaftos rakott tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg sertéstarja (szeletelve, csont nélkül)
    • 1 teáskanál só
    • 1 teáskanál őrölt fekete bors
    • 1 teáskanál őrölt kömény
    • 1 teáskanál pirospaprika

    Rétegezéshez:

    • 2 fej vöröshagyma (félkarikákra vágva)
    • 2-3 szál újhagyma vagy 1 szál póréhagyma (felkarikázva)
    • 2 db piros kaliforniai paprika
    • 1 db sárga kaliforniai paprika
    • 10-12 szelet húsos, füstölt bacon
    • 3 gerezd fokhagyma (felszeletelve)
    • 2 evőkanál étolaj

    Továbbá:

    • 100 ml száraz fehérbor vagy alaplé
    • 100 ml víz

    Elkészítése:

    A tarját megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel és pirospaprikával, majd félretesszük, míg előkészítjük a zöldségeket. A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, nagyobb kockákra vagy csíkokra vágjuk.

    Egy nagyobb tepsit vagy sütőtálat vékonyan kikenünk olajjal. Az aljára szórjuk a hagymák felét, majd ráhelyezzük a befűszerezett tarjaszeleteket. A húsokat megszórjuk fokhagymaszeletekkel, majd ráhalmozzuk a paprikákat és a maradék hagymát.

    A tetejére bacon szeleteket fektetünk, hogy szépen befedjék. Az egészet meglocsoljuk a bor és a víz keverékével, majd alufóliával lefedjük.

    Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 60 percig sütjük lefedve, majd levesszük a fóliát, és további 15-20 percig sütjük, míg a bacon ropogósra pirul.

    Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel vagy újhagymával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek