Szaftos rakott tarja recept

Hozzávalók:
- 1,2 kg sertéstarja (szeletelve, csont nélkül)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
Rétegezéshez:
- 2 fej vöröshagyma (félkarikákra vágva)
- 2-3 szál újhagyma vagy 1 szál póréhagyma (felkarikázva)
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 10-12 szelet húsos, füstölt bacon
- 3 gerezd fokhagyma (felszeletelve)
- 2 evőkanál étolaj
Továbbá:
- 100 ml száraz fehérbor vagy alaplé
- 100 ml víz
Elkészítése:
A tarját megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel és pirospaprikával, majd félretesszük, míg előkészítjük a zöldségeket. A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, nagyobb kockákra vagy csíkokra vágjuk.
Egy nagyobb tepsit vagy sütőtálat vékonyan kikenünk olajjal. Az aljára szórjuk a hagymák felét, majd ráhelyezzük a befűszerezett tarjaszeleteket. A húsokat megszórjuk fokhagymaszeletekkel, majd ráhalmozzuk a paprikákat és a maradék hagymát.
A tetejére bacon szeleteket fektetünk, hogy szépen befedjék. Az egészet meglocsoljuk a bor és a víz keverékével, majd alufóliával lefedjük.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 60 percig sütjük lefedve, majd levesszük a fóliát, és további 15-20 percig sütjük, míg a bacon ropogósra pirul.
Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel vagy újhagymával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »