Hozzávalók:
Rétegezéshez:
Továbbá:
Elkészítése:
A tarját megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel és pirospaprikával, majd félretesszük, míg előkészítjük a zöldségeket. A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, nagyobb kockákra vagy csíkokra vágjuk.
Egy nagyobb tepsit vagy sütőtálat vékonyan kikenünk olajjal. Az aljára szórjuk a hagymák felét, majd ráhelyezzük a befűszerezett tarjaszeleteket. A húsokat megszórjuk fokhagymaszeletekkel, majd ráhalmozzuk a paprikákat és a maradék hagymát.
A tetejére bacon szeleteket fektetünk, hogy szépen befedjék. Az egészet meglocsoljuk a bor és a víz keverékével, majd alufóliával lefedjük.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 60 percig sütjük lefedve, majd levesszük a fóliát, és további 15-20 percig sütjük, míg a bacon ropogósra pirul.
Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel vagy újhagymával.