Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott sertés karaj kapormártással recept

Rántott sertés karaj kapormártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Hús:

    • 4 szelet csont nélküli sertés karaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • Liszt
    • Zsemlemorzsa
    • Étolaj a kisütéshez

    Kapormártás:

    • 25 dkg kapor levél
    • 12 dkg vörös hagyma
    • 7,5 dkg vaj
    • 1 evőkanál liszt
    • Kb. 2 dl húsleves (Lehet kockából is készíteni, de a házilag készített húsleves a legjobb)

    Sült hasáb burgonya:

    • 1.20 kg burgonya

    Elkészítés:
    Hús:
    A húst besózom, kiklopfolom, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom, és bő olajban kisütöm. A húst papírszalvétára teszem mellyel az olajt fölitatom.

    Kapormártás:
    A kaprot apróra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A vajat felolvasszuk, rátesszük a kockára vágott hagymát, majd egy kicsit pároljuk. A kapor háromnegyed részét rátesszük a párolt hagymára, majd egy csipet sót teszünk hozzá. Fedő alatt tíz percig pároljuk, és közben többször megkeverjük. Tíz perc után levesszük a fedőt és egy evőkanál lisztet keverünk bele, majd annyi húslevessel öntjük föl, hogy kellő sűrűségű mártást kapjunk. Jól kiforraljuk, kóstolás után még sóval ízesíthetjük, majd a tűzről levéve a megmaradt kaprot hozzákeverjük.

    Burgonya:
    A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, bő olajban megsütjük és a képen láthatóan tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá